Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

P17e97t45r 13M57u36r61č86e59k

27. 10. 2013 17:28

Nade mnou bydlel kutil domácí co si myslel že pověsit novou kuchynskou linku zvládne sám.Nabídl jsem se že mu pomůžu jak se říká za panáka ale pán měl ekonomku a myslel si že sežral Šalamounovo ho..o.

Trefil se do olověné truky na rozvod vody protože neměl indikátor kovu a ani si nezjistil kde je hlavní uzávěr vody . Škody na majetku splácí snad jěště dnes protože to byl dům majitele a ten mu to nechal vyžrat.

Slušný řemeslník se pojistí a hlavně umí a má potřebné nářadí ale vyprávěj volu před porážkou o pastvinách ve Skotsku.

0 0
možnosti
PM

P51e42t24r 15M17u22r41č79e25k

27. 10. 2013 17:06

Řemeslníky není potřeba hýčkat nejlépe si opravit sám všechno....

Až Ti ta vodní odbočka prdne,vyhoří byt kvůli špatně zapojené zásuvce a znám lidi co se hrabou i do plynu a to v případe že se to rádoby "řemeslníkovy" povede špatně tak to bude mít tragické následky v horším případě smrtí , pak si v base budeš moct dodělat instalatérský kurs a až Tě pustí tak se budeš jako instalatér hodně točit abys všechno zaplatil.

0 0
možnosti
JT

Remeslniky neni treba zase az tak hyckat. Jejich prace neni nijak specialni a narocna. Temer vsechny prace si clovek muze udelat sam. Vetsina veci se povede opravit hned napoprve a rekneme v 80% kvalite profika. Vetsinou to netrva o moc dele, je to levnejsi a kdyz se nepovede, tak nemusite byt nastvana na nekoho ciziho a pracne z nej mamit penize zpet.

0 0
možnosti
DS

Nesouhlasím. Pokud se bavíme o řemesle, tak to není jen přivrtání poličky, či vyčištění záchodu louhem. Je to i o nástrojích, které si běžný člověk nepořídí a hlavně schopnosti s nimi efektivně operovat.

Nevím, jestli bydlíte v panelovém domě, ale tam snadno poznáte, když si neznalý člověk koupí nástroj, se kterým neumí zarábět a začne s ním operovat. Typickým příkladem se může stát vrtačka, kdy někteří chytráci se snaží do dřeva nebo kovu vrtat s příklepem nebo naopak do betonu bez příklepu. Jaké zvuky to vydává, si jistě dokážete představit.

Když mi můj otec vysvětloval, jak se zatloukají hřebíky, kroutil jsem očima. Dodnes si ale pamatuju jeho poučku - "kolmo". Zdá se Vám to zbytečné? A věříte, že spousta lidí to tak nedělá? No, to se potom nemůžeme divit, že fouká vítr.

Teď nedávno jsem se setkal s pojmem vytloukat klín klínem v praxi. Rozbít pařez se může zdát jednoduché. Tedy pokud si dotyčný nevezme tu nejlehčí sekyru, jaká je po ruce a nezarazí ji plnou silou do středu pařezu. Připadá Vám to absurdní? Onomu člověku to nepřišlo. Místo toho, aby vzal kalač a odsekával dřevo od kraje, museli jsme tu sekyru vyříznout ven motorovou pilou.

Paní Temrová má tedy pravdu. Chybí hlavně lidi se selským rozumem a alespoń elementárními zkušenostmi. Hlavně že máme spoustu manažerů...

3 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2081x
Pavla Temrová je certifikovaná realitní makléřka a lektorka. Specializuje se na prodej bytů a rodinných domů v Praze. 

Nemovitostem se věnuje i v knize Realitní kuchařka. V letech 2005-2015 bylo její jméno spojeno s developerskou skupinou Finep. Profesní i osobní zkušenosti později vedly k založení vlastní realitní služby.