Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FJ

Zdvojnásobení dotací je klasickým příkladem toho jak se politici snaží řešit problémy. Oni se je nesnaží řešit, oni je uplácí.

Řešení je komplikované a dlouhodobé. Tyto ubytovny by měl provozovat stát a neměly by to být jen ubytovny. Ne každý je schopen žít samostatný život, je řada lidí kteří s tím potřebují pomoci. Nikdy nepoznali jak by to mohlo, nebo mělo fungovat. Stát by měl pomoci těmto lidem dostat se z tíživé situace, postarat se o pravidelné stravování a školní docházku jejich dětí. Dospělým pomoci získat základní návyky v péči o domácnost a pracovní návyky. Celkově je připravit na hodnotný samostatný život v majoritní společnosti. Takto by se snad podařilo zaměstnat i studenty humanitárních a podobných škol. Problematika je určitě složitější, ale domnívám se že kdyby stát peníze investoval do tohoto, tak zlikviduje obchod s bídou a na druhé straně pomůže potřebným.

0 0
možnosti
Foto

J61a34n49a 72M97a87j48o75v97á

26. 7. 2016 19:57

Já nevím, jak se tak dívám po tom, čemu se říká sociální bydlení, tak je spojení bydlení a sociální práce povinné. Takže je to ten Váš směr...už objevený a naplánovaný. A taky je s tím spojena povinnost obcí mít sociální byty...rozeseté v bytovém fondu. U mne to moc nadšení nebudí.

0 0
možnosti
SH

Dovoluji si poslat odkaz na to, jak takové bydlení zlikviduje obec :http://sylvaheidlerova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=532168

0 0
možnosti
JK

Na sociální podporu má nárok minimum obyvatel. Když sjem byl bez práce neměl jsem po skončení podpory nárok ani na korunu!! Takže si kecy o štědrosti nechte

1 0
možnosti
JP

Vážená dámo, takový Chánov byl svého času luxusní adresa. Jak začal tmavnout, bílí se stěhovali pryč.,Jděte se tam podívat teď. To jen tak na okraj k poznámce, že bydlení "sociálně nepřizpůsobivých" se často podobá brlohu. Víte, kdo ho tak zřídil? No sami sociálně nepřizpůsobiví. Tem bordel si kolem bydlení povětšině dělají sami, stejně jako "uklidí" zábradlí, radiátory, dokonce i vybourají traverzy ze stropů, načež se diví, že se propadli o patro níž. Ostravské Přednádraží měl zpočátku jen problémy s nefunkční kanalizací, dneska jsou domy na zbourání, jak se o ně bydlící "méně přizpůsobiví" postarali. Poud tleskáte nápadům brněnských sluníčkářů, nastěhujte si několik postižených rodinek do své blízkosti a za několik let nám přijďte povědět, jak my můžeme za to, v jakém bytě a prostředí bydlí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2081x
Pavla Temrová je certifikovaná realitní makléřka a lektorka. Specializuje se na prodej bytů a rodinných domů v Praze. 

Nemovitostem se věnuje i v knize Realitní kuchařka. V letech 2005-2015 bylo její jméno spojeno s developerskou skupinou Finep. Profesní i osobní zkušenosti později vedly k založení vlastní realitní služby.