Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nerozumim jedne veci: prvni rok a dalsi roky. Prvni rok se pocita od kdy? od koupe bytu nebo od zacatku pronajimani? Popisu svou situaci: Byt vlastnim jiz temer 10 let, letos na jare jsem jej zacal pronajimat (oficialni smlouva). Znamena to ze az budu pristi rok delat danove priznani tak si muzu odecist kolik % ?

1 0
možnosti
GI

Pokud uplatníte skutečné výdaje, můžete si odečíst mimo jiné odpis bytu jako za první rok, tedy 1,4% vstupní ceny při rovnoměrném odepisování nebo 1/30 vstupní ceny při odepisování zrychleném. Problém budete mít ovšem trochu s určením vstupní ceny, protože byt vlastníte již více než 5 let, a tak by se mělo jednat o tzv. reprodukční pořizovací cenu, tedy obecně řečeno cenu, kterou měl byt právě letos na jaře. Na to je optimální nechat si udělat znalecký posudek, ale asi byste to dokázal uhádal i na nějaký průměr cen obdobných bytů v obdobné lokalitě prodaných v daném období nebo něco podobného... Pokud byste uplatňoval výdaje paušálem, pak si jako výdaj odečtete 30% příjmů, a nic více.

0 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2081x
Pavla Temrová je certifikovaná realitní makléřka a lektorka. Specializuje se na prodej bytů a rodinných domů v Praze. 

Nemovitostem se věnuje i v knize Realitní kuchařka. V letech 2005-2015 bylo její jméno spojeno s developerskou skupinou Finep. Profesní i osobní zkušenosti později vedly k založení vlastní realitní služby.