Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V16í58t 82J83a87n10š66a

16. 11. 2013 20:53

Mě spíš udivilo, že autorku tak trápí, že někdo pronajímá byt a neplatí daně. Je snad ona  ta sousedka, která se stává na příslušném finančím úřadě tou donášející, tikající bombou? :-)

0 0
možnosti

J62a48n 88F19r88o20l77í47k

15. 11. 2013 15:48

Jako reklama na služby realitky se to vůbec nepovedlo.

0 0
možnosti

To jsou kecy;-D   Tak předně pojišťuje se byt, nikoliv jeho majitel. Je naprosto jedno jestli škodu způsobí majitel, jeho děti, tchyně, kamarád, prostitutka která se šla po práci vysprchovat, pes.....   Kontrola z FÚ jaksi nechodí po bytech a nezjišťuje kdo se v nich nachází. Nejsme v padesátých letech, aby se musel každý kdo někde přespí policejně nahlašovat. Jeden můj příbuzný pronajal byt přes RK. Dohodili mu Tunisana který v Praze vlastnil CK. Vynikající klient.... Rok řádně platil, pak najednou přestal. Když ho majitel urgoval, zmizel a s ním i veškeré vybavení bytu. Zůstaly jen holé čtyři stěny:-)

5 0
možnosti

Paní tady dělá jenom bububu. Takových pronajímatelů, kteří berou příjem z pronájmu jako přilepšení, jsou mraky. Těch co z toho platí daň je minimum a ani se jim nedivím v tomhle banánistánu.

8 0
možnosti

Navic co je komu do toho, koho nechavam prespat ve svem byte, radne koupenem, radne mnohokrat zdanenem.

0 0
možnosti

J41a24n 82Š29e80s88t78á17k

13. 11. 2013 20:51

Riziko je pochopitelně i se smlouvou - řešit něco několikaletým soudním sporem taky žádná výhra není, prostě není nad to, když se nájemník povede, pokud ne, tak je to žel vždy špatný, ať se smlouvou či bez

3 0
možnosti

I46r74e10n14a 35H67r57u68b38á

13. 11. 2013 18:41

Hm, myslíte, že v Praze, kde na jednu firmu vychází kontrola z berňáku 1x za stovky let, přijde berňák k dědkovi do Nuslí na udání, že pronajímá na černo byt? A jak to ten berňák prokáže? Co když oba prohlásí, že dotyčný je jeho kamarád a bydlí tam zadarmo? Nebo že si byt teprve pronajal a daň tedy nemohla být ještě za minulý rok přiznána a zaplacena? Moc si neumím představit, jak by tohle finanční úřad prokazoval i na kontrole v místě. Přijde, zazvoní u bytu a zjistí, že je tam někdo jiný než majitel. A co jako?

10 0
možnosti

Tak ze zkušeností můžu říct, že sám od sebe nedorazí, ale na udání přijde berňák určitě. A metody prokazování, ty oni mají... Např. spousta majitelů bytu při pronájmu přepíše odběr elektřiny, plynu apod, na nájemníky, aby se nemuseli obávat, že z nich pak nevymohou nedoplatky. A hned máte důkaz.

0 0
možnosti

Mimochodem jsem se docetla v novem Obcanskem zakomiku, ze muj najemnik muze nadale pronajimat muj byt aniz bych o tom musela vedet. To je fakt legalni? 

--------------------

Pokud nájemce v bytě trvale bydlí, může dát část bytu do podnájmu třetí osobě i bez souhlasu pronajímatele. 

Pokud však nájemce v bytě trvale nebydlí, může byt nebo jeho část dát do podnájmu jen se souhlasem pronajímatele.

---------------------

Trvaly pobyt si ale kazdy muze zaridit. Zakon vubec neresi co se deje s penezi, ktere najemnce obdrzi od podnajemce, To povazuji za skandalni.

4 0
možnosti

Tak především musí v bytě onen nájemník bydlet a podnájemníkovi pronajmout pouze část prostor které má pronajmuty. Musí mít smlouvu na dobu neurčitou. A za další, pokud toto ve smlouvě zakážete, pak nesmí ani to.

0 0
možnosti

Nejde jen o pronajimatele, ale i o nájemce, kteří do nelegálních pronájmů nasazují svůj krk.

0 0
možnosti

tak tady bych mela otazku. Odpis po druhem roce je kolik, ale asi budu hledat.

POkud najemnik udela skodu, pojistovna nebude platit? Treba byt vytopi. Pak to opravdu poistovna neplati?

1 0
možnosti

Rovnoměrný odpis po druhém roce je pořád stejný jako ve druhém roce, až na poslední rok, kdy se doodepíše zbytek vstupní ceny.

0 0
možnosti
Foto

Nerozumim jedne veci: prvni rok a dalsi roky. Prvni rok se pocita od kdy? od koupe bytu nebo od zacatku pronajimani? Popisu svou situaci: Byt vlastnim jiz temer 10 let, letos na jare jsem jej zacal pronajimat (oficialni smlouva). Znamena to ze az budu pristi rok delat danove priznani tak si muzu odecist kolik % ?

1 0
možnosti

Pokud uplatníte skutečné výdaje, můžete si odečíst mimo jiné odpis bytu jako za první rok, tedy 1,4% vstupní ceny při rovnoměrném odepisování nebo 1/30 vstupní ceny při odepisování zrychleném. Problém budete mít ovšem trochu s určením vstupní ceny, protože byt vlastníte již více než 5 let, a tak by se mělo jednat o tzv. reprodukční pořizovací cenu, tedy obecně řečeno cenu, kterou měl byt právě letos na jaře. Na to je optimální nechat si udělat znalecký posudek, ale asi byste to dokázal uhádal i na nějaký průměr cen obdobných bytů v obdobné lokalitě prodaných v daném období nebo něco podobného... Pokud byste uplatňoval výdaje paušálem, pak si jako výdaj odečtete 30% příjmů, a nic více.

0 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2081x
Pavla Temrová je certifikovaná realitní makléřka a lektorka. Specializuje se na prodej bytů a rodinných domů v Praze. 

Nemovitostem se věnuje i v knize Realitní kuchařka. V letech 2005-2015 bylo její jméno spojeno s developerskou skupinou Finep. Profesní i osobní zkušenosti později vedly k založení vlastní realitní služby.